Meny

Selvaag Eiendom

Eiendommer å bygge videre på
Selvaag Eiendom
Selvaag_Eiendom_2023
Tekst: Cecilie Martinsen, administrerende direktør
Foto: Maridalsveien 323

Året 2023 var som forventet krevende for eiendomsbransjen. Transaksjonsmarkedet, hvor volumet var rekordlavt, hadde et gap mellom selgers og kjøpers verdisetting av næringseiendom. Vi tror at dette markedet fortsatt vil være uforutsigbart og utfordrende en stund fremover. Frem til markedet bedres vil vi fokusere på utvikling og optimalisering av eksisterende eiendommer.

Selvaag Eiendom har en godt diversifisert eiendomsportefølje og spennende prosjekter som skal gjennomføres. Vårt fokus fremover er fremdeles å styrke og bygge kontantstrømmen. Til tross for økte finanskostnader, har Selvaag Eiendom en god og solid finansiell situasjon.

Høydepunktet i 2023 var godkjenningen av reguleringsplanen for Dronningens gate 13 i Oslo. Eiendommen ligger i Kvadraturens største kvartal, midt i Oslos historiske sentrum, og skal utvikles gjennom rehabilitering, oppgradering og tilføring av nye volum tilpasset verdifulle historiske bygninger. Prosjektet skal romme kontorer, nye boliger med grønne tak og terrasser, spennende passasjer og uterom i bakgården som sammen vil bidra til et yrende byliv.

Bygulvene er høyt prioriterte områder for selskapet, og vi fortsetter vår satsning innen dette segmentet. Tjuvholmen er en meget attraktiv destinasjon i Oslo, og denne posisjonen skal forsterkers og videreutvikles i årene fremover.  Løren er i stadig positiv vekst, med nye og flere konsepter som bidrar til å komplementere vår portefølje i denne bydelen.

Bærekraftstrategien med forankring i forretningsstrategien er videreutviklet i 2023. Vårt bærekraftarbeid skal være en integrert del av selskapets daglige virksomhet. Dette betyr at vårt bidrag til en mer bærekraftig utvikling i hovedsak skjer gjennom utøvelsen av eierskapet til de eiendommer og bygninger vi forvalter og har under utvikling.

Til toppen